Tegeltableaus

Porseleinschilderes Anneke Nijmeijer beschildert regelmatig in opdracht tegels. Een handbeschilderd tegeltableau is een uniek en persoonlijke touch voor uw interieur. In de keuken, boven het fornuis of in de badkamer.

U levert de tegels aan en al naar gelang uw wensen worden de geglazuurde tegels beschilderd. Bijvoorbeeld Friese witjes.  Bloemenafbeeldingen, groenten, uw lievelingsdier .. alles is mogelijk. Ook het formaat is geheel naar uw wens.

Na het schilderen worden de tegels gebrand in een keramiekoven (dus geen huishoudoven) op een temperatuur van ongeveer 800 graden Celsius. Hierdoor versmelten beide glazuren met elkaar en vormen ze een duurzaam geheel. Is een voorwerp eenmaal gebrand, dan is het ook vaatwasserbestendig.

Porselein dat op deze manier is beschilderd, heeft een persoonlijk karakter en is dus onvergelijkbaar met de massaproducten.

Hieronder een aantal voorbeelden van handbeschilderde tegeltableaus die Anneke in de loop der jaren in opdracht heeft geschilderd.

tegeltableau, tegels, beschilderd, tegel

Anneke Nijmeijer – handbeschilderd porselein

Klassiek tegeltableau 6×3 tegels. In blauwe tinten beschilderd, passend bij het interieur van de opdrachtgever.

tegeltableau, tegels, beschilderen, handbeschilderd

Anneke Nijmeijer – Handbeschilderd porselein – tegels

Dit tegeltableau (4×3 tegels) met kip en haan schilderde Anneke voor een boerderijkeuken. De eigenaren zijn dol op hun kippen.

beschilderd, tegels, kippen,

Anneke Nijmeijer – handbeschilderd porselein – tegels

Tegeltableau met paarden

Een paardenliefhebster vroeg Anneke om haar paarden op tegels te schilderen. Het tegeltableau prijkt nu in de keuken achter het fornuis!

tegels, beschilderen, paard

Anneke Nijmeijer – handbeschilderd porselein

Voor een klant met een grote voorliefde voor zebra’s beschilderde Anneke de badkamertegels (2 grote tegels).

handbeschilderd, zebra, tegels

Anneke Nijmeijer – handbeschilderd porselein – zebra

Drentse heideschapen – Mantinge.

schaap, schapen, tegeltableau

Anneke Nijmeijer – handbeschilderd tegeltableau – schapen

Heeft u zelf een idee voor een ontwerp? Anneke voert de opdracht graag voor u uit. Zo kunt u uw lievelingsdier, schaap, paard, koe, vogel laten schilderen op een tegeltableau.

Wilt u een opdracht met Anneke bespreken, dan kunt u bellen voor een afspraak. Zij bekijkt met u wat mogelijk is en doet u desgewenst ideeën aan de hand.

tegeltableaus

Anneke Nijmeijer – handbeschilderd tegeltableau “Pea” 2×2 tegels

tegeltableau, handbeschilderd, porselein

Tegeltableau in opdracht, geschilderd op Hollandse witjes